söndag, april 20, 2008

Att gå till frisören

Mamman har fått en otäck dagisförkylning och kraxar som en kråka. Man kan inte sjukskriva sig från att vara mor så det har tittats många gånger på den nya filmen Pettson&Kattonauten. Om man tar tillräckligt mycket nässpray är den riktigt bra.

Mamman har varit hos frisören också. Det var sådär lyxigt med hårtvätt i minst åtta minuter, föning och klippning och putsning och sjutton olika vaxmoussestylingblablabla. Allt hade varit superbra om bara;
1. mamman inte hade gråtande, arg ostbågsformad sprattelmyra i famnen under hela processen och
2. den självgoda frisören inte hade klippt värsta trendfrisyren som kräver styling a'la fashionista varje morgon. Mamman är inget modelejon direkt utan varierar mellan att inte tvätta håret alls, att ibland borsta det och cirka en gång i veckan känna sig som en uteliggare och tvätta det några gånger på raken, som kompensation. När mamman sa det till trendfrissan fnissade hon och tyckte att mamman var såååå lustig, hihi. Och när det blev så uppenbart att mammans groomingprocess inte kunde vara annat än ett skämt höll hon käften och gick hem med modefrillan. Och nu sitter hon här och morrar över att de moderna flikarna i kombination med mammans övriga (brist på) stil ser ut som en sån nagelsaxöverhandfatetklippning som mamman brukar bjuda sitt hår på. Plusminus ungefär femhundrafyrti spänn.

4 kommentarer:

Anna sa...

Nästa gång går vi till Karro ihop! Kram

P.S. Jag såg att det var 13-15

Petra sa...

Hehe, du kör samma tvättahåret-rutiner som jag då ;-)

Malin sa...

Jag kan rekommendera HM:s saltvattenspray. Funkar på tidspressades mammors hår. (och vad är det med frisörer och deras oförmåga att inse nedprioriteringen av hårstajling?)

Anonym sa...

Kort över örat har funkat de senaste 20 åren.... ;-)