onsdag, juli 25, 2007

Nya dagisvåndor

Snart ska bäbisen börja på dagis igen. Dagiset Morfar vill ibland spela golf eller åka till fjällen och det går ju faktiskt inte i längden, det får ju mamman faktiskt förstå. Så om kvällarna tänker mamman på om någon kommer vilja leka med bäbisen, om det finns snälla fröknar och om bäbisen ska vara glad där. I en liten, dramatisk påse i klädkammaren samlar mamman saker till dagis. Prickiga stövlar, ullstrumpor, en liten röd ryggsäck, två par blå långkalsonger och en extra tröja om det blir kallt. På lappen som mamman har fått hemskickad läser hon att barnet ska ha med sig napp och snutte. Bäbisen gillar inte sånt trams, hon har mamman till det. Kanske att mammor såhär i undantagsfall kunde följa med och ligga i facket under dagen och tas fram till middagsvilan?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag läser din blog regelbundet. Du skriver väldigt bra. Jag måste säga att din make verkar vara en snäll och förståndig man.

Anna sa...

Kan kanske bli svårt att studera samtidigt som man ligger i ett fack hela dagen..?

Anonym sa...

Det finns små små lampor som är precis vad som små(?) myrmammor behöver när de ligger förpackade dagtid och ivrigt studerar tills bäbisar kräva snuttning medelst napp.

Sannasmamma sa...

Latmasken har alltid en lösning *skratt*

Anonym sa...

Hejsan! Jo det vore väl härligt att ligga i ett fack på dagis :)