måndag, augusti 27, 2007

Inskolning

I två veckor har mamman skolat in bäbisen på dagis nu. Det hade varit bra om inskolningen var lite längre tycker mamman, hon förväntas nu gå hem varje dag klockan nio och inte komma tillbaka förrän efter lunch och vila. Det är många timmar för en nervös mamma som längtar efter bäbisen redan i kapprummet.

Mamman är på tok för gravid för att rymmas i bäbisens fack, så den planen stöp direkt. Dessutom vilar inte bäbisen, hon är för stor för sånt trams.

När dom går till dagiset på morgonen händer det att ett särskilt fönster öppnas på andra våningen i ett hus på vägen. Ut ur det fönstret hissas en spann ner, en blå spann, innehållandes en stor katt. Det är promenadens höjdpunkt och bäbisen bubblar av lycka över att ha fått bevittna något så spännande.

Inne på dagiset tar dom lydigt av sig skor och jacka och hänger dessa på en krok som är märkt Sanna. För att vara mamman till lags tar bäbisen sedan på sig innetofflor med katter på. Sedan få mamman en puss, bara en. Hon har testat att få fler, men då blir den lilla arg och morrar åt mamman att hon ska gå.

Det är hårt att vara en dagismamma när man har ett svagt litet bomullshjärta som bankar.

Inga kommentarer: