fredag, augusti 31, 2007

Dagis fortsätter att uppta mammans tankar

När mamman hämtade bäbisen idag så hade den lilla varit i slagsmål. En stor pojke hade tagit hennes leksak och såna orättvisor är bäbisen inte van vid. Snyftande och ilsken satt bäbisen vid ett mycket litet bord och matade fröken Lasse med låtsas-tårta och drack låtsaskaffe ur en gul plastkopp. Mamman brydde hon sig inte om, kanske kände hon sig sviken av modern som inte genast kom till undsättning när det hettade till. Eller så är det bara roligare att leka med fröken än med mamman.

Efter att ha blivit lovad kattjakt och en smörgås med kanske lite sylt på gick bäbisen med på att gå med mamman hem. Medans den lilla gick på toaletten passade mamman på att fråga fröken hur dagen hade varit. Jo, hon hade varit och kissat många gånger, det är spännande på toaletten och där finns dessutom en tavla med bäbisens favorit på, Mumintrollet. Och till lunch hade bäbisen mest ätit ärtor. Det brukar vara det minst populära alternativet, men bäbisen hade hetsat de andra tvååringarna att äta i kapp så ärtorna hade tagit slut. Fröken var förvånad, men sa till mamman att han lite lömskt hade lyckats få dom att äta varsin köttbulle också. Han verkade nöjd och mamman var alldeles matt vid det här laget och längtade hem.

På vägen hem regnade det och det vet ju alla att katter inte gillar regn, men smörgås med sylt och te gjorde bäbisen glad igen.

Inga kommentarer: