torsdag, september 06, 2007

Skolstart

Bäbisen är färdiginskolad och mamman och pappan har börjat skolan igen. Mamman läser nu andra terminen på lärarprogrammet. Ganska länge, och med början strax efter midsommar har mamman hetsat kursansvarig på pedagogen för att denne ska producera ett schema. Resultatlöst. Första dagen står där ingen man i femtioårsåldern utan en tjock liten tant som piper fram att hennes make, aka kursansvarig, ligger på intensiven då han gått i väggen och nästan dött av högt blodtryck. Mamman kände sig lite som en mördare. Tanten ska ta över kursen tills maken blir frisk. Tanten kan ingenting, men hon pratar för flera.

Mamman tilldelas en seminariegrupp. 17 personer och seminarieledaren Hjördis. Hjördis har långt rött hår, är sextio-nåt år och ser ut som en som tillagat och ätit sin moderkaka efter förlossningen. Hon pratar väldigt långsamt och är psykolog i botten. Såklart.

I gruppen finns fyra blonda tjugoåringar som vill veta vilka sidor som skall vara lästa tills på tisdag, tre kvinnor i huckle som vill ha texterna översatta, okänt till vilket språk. Vidare finns en dum kvinna från mammans första termin, mannen vars arm mamman mordiskt tänkte äta upp och en ung man i snickarbyxor. Arm-mannen säger tvärsäkert att den magre mannen i snickarbyxan ska gå omkring på dagis med snickarbyxor och stånd. När han kommer nära dom väser arm-mannen; pederast, pederast! i mammans öra.

Det verkar bli en trevlig termin.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nu när mamman inte behöver tänka på bebisen hela tiden, är det kanske dags att mammans rätta jag kommer fram. Jag kan faktiskt tänka mig att läsa om bärsärkagång på pedagogen eller mystiska rituella mord på pedagogen i morgontidningen. Heja mammans rätta jag!