tisdag, december 13, 2005

Försäkringskassan

Mamman har aktivitetsersättning. Då får man ersättning och går på aktivitet. Kanske hockey. Eller nån trevlig kurs. Det är bara att välja en aktivitet så betalar försäkringskassan. Det är jättebra. För de som inte är sjuka på riktigt. För de som är sjuka på riktigt vågar inte gå på kurs. Än mindre på hockey.

Man kan få arbetsträna också. Man behöver bara gå ut och hitta en arbetsplats som verkar rolig, säga "Hej, jag är sjuk, kan jag få vara här?" Som att söka ett jobb ungefär. Försäkringskassan betalar försäkring för dig. För de som är sjuka gör ofta sönder saker på arbetsplatsen.

En gång skickades mamman på arbetsrehabilitering. Där fick man montera flaggor och kanske snickra en pall. Inte mamman, hon tål inte slipdamm. Hon fick sy istället. Det var trevligt på arbetsrehabiliteringen. I säkert en kvart, sen såg mamman att det fanns andra människor där. Det är människorna som mamman har svårt för, inte arbetet. En av dem har hon sett senare. På Gatan kom han fram till mamman och tiggde pengar. Man kan inte lyckas med alla.

1 kommentar:

Anonym sa...

läste denna text och känner igen mig har aldrig blivid "tvingad" ut på något men jag är livrädd för att måsta göra saker i grupp.
Såg att inlägget var ganska gammlt men ville komentera i allafall.