onsdag, november 18, 2009

Bäbisen leker

Bäbisen har en väldig fantasi. Det har hon alltid haft, hon tänkte ju sig att katter bodde i kattmatsburkar som ettåring, men nu har det eskalerat väldeliga. Igår deklarerade hon att Nasse minsann hade födelsedag och vi måste baka en äpplekaka, med glass. Och ljus, fem år fyller han Nasse. Det hölls en liten fest efter att mamman slavat i köket halva kvällen. Efter kalaset kommer bäbisen in till mamman som står och diskar. Hon står där en stund och funderar, och sen säger hon:
- Mamma, imån är det Hello Kittys födelsedag. Då måste vi ha en liten fest.

-Det finns äpplekaka kvar, de får vi bjuda på då, säger mamman.

-Hello Kitty vill ha blåbärspaj, hon hatar äpplekaka, snyftar bäbisen och ser alldeles förtvivlad ut. Äcklig kaka på födelsedagen, det går ju inte.

Bäbisen använder samma taktik när lillasyster leker med hennes leksaker. Man får inte tjuva det någon annan leker med och det vet bäbisen, men när hon snor blixten av myran och mamma skäller darrar hon med underläppen och säger att Blixten skulle preciiiis gå hem till Sally, och dom skulle fika och då kan inte jag lämna tillbaka Blixten för då gråter han mamma. och Sally och Blixten har varit vänner sedan de var tre år, och nu kommer Bärgarn och nu ska dom åka hem till Valen. Och Hästen, han måste följa med. Då är det svårt att inte bryta ihop i en fnissande hög på golvet. Stackars myra, hon har det inte lätt. Inte kan hon prata heller, bara vråla. Ibland bits hon också, men bara bäbisen. Man behöver inte fundera över det urvalet direkt.

2 kommentarer:

Ida (corona) sa...

Jag har saknat dina blogginlägg!
Underbart att du är tillbaka! Du skriver så fint!

Petra sa...

Haha! De vet precis vilka knappar de ska trycka på de små liven... =)