torsdag, augusti 21, 2008

Dagis, det nya.

Bäbisen är nu inskolad på det nya dagiset. Första dagen var hela familjen med vilket bara det skrämde inskolningsfröken. Att de sen skall sitta på ett kontor på en gånger en meter, fyra personer, varav en omväxlande gråter hysteriskt/ammar/försöker rymma mot utgången, en som springer ut och in i rummet och två föräldrar som ser väldigt misstänksamma och och ställer tvåhundra frågor om allt gör att fröken ser väldigt trött ut. Efter en stund menar inskolningsfröken att det vore bäst om mamman stannar hemma och låter pappan sköta inskolningen. Hon menar att mamman verkar vara en sån som motarbetar inskolningar och inte verkar lita på inskolningsfröknar. Bah, vilken fräckhet! Som om mamman skulle vara nån sorts fånig hönsmamma... Mamman muttrar surt resten av samtalet, men pappan är obehagligt nöjd med att han verkar ha framstått som den mer kompetente föräldern (läs minst galen) och tar sig an uppgiften.

När pappan kommer hem första dagen blir han såklart utfrågad. Inskolningsfröken är lika sympatisk som ett högt träd ungefär, flera av barnen verkar redo för institution och är inte värdiga att leka med bäbisen, toaletterna är under all kritik och ingen har satt upp bäbisens bild vid hennes fack. Och inskolningsfröken trodde att pappan var the easy way to go...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gapskrattar, HEJJA PAPPAN!!!!!

Anonym sa...

:) Det är bra, håll dem kort! Vi är också dagisfamiljen från helvetet... Kan ändå inte låta bli att känna en gnutta sympati för inskolningsfröken :) Berätta mer!!!