måndag, januari 21, 2008

Bloggen är inte längre så hemlig

På söndag morgon sitter mamman med sin kaffekopp vid datorn. Lilla Myran ligger utslagen i hennes knä, belåtet sovandes med en droppe mjölk i ena mungipan. Bäbisen pusslar med pappan. Lugn i huset.

Mamman har fått ett mejl, inte ett av de vanliga. De vanliga är från någon traderakund som köpt en tröja, från mormorn som kanske hittat ett nytt recept eller från en okänd avsändare som tycker att mamman ska enlargen her penis eller köpa viagra online. Just denna söndagmorgon har hon även fått ett mejl från den rödhåriga seminarieledaren. Denna undrade hur man såg ut när man ätit sin moderkaka. Som ni säkert förstår blev mamman en aning överrumplad då denna blogg (såvitt mamman vet) läses av hennes tre väninnor, en skara fina påhejare från sajten www.sjalbarn.se och mormorn och morfarn. Mamman blev också lite orolig att seminarieledaren skulle känna sig ledsen, inte alla uppskattar mammans raljerande ton, och inte alla vet att om man ätit upp sin moderkaka får man automatiskt ett viss lugn omkring sig, man använder gärna henna för att färga håret, det är skonsammare mot miljön. Man är dessutom svår att åldersbestämma då alla örter man gjort avkok på och druckit upp gjort att man fått fin hy, och långt, vackert hår. Man gillar dessutom Gudrun Sjödens kläder. Sanning att säga är att mamman egentligen aldrig har träffat någon som ätit sin moderkaka, seminarieledaren icke undantagen visar det sig.

Inte nog med detta, seminarieledaren bestämmer sig för att skriva ut bloggen och visa den för mammans klasskamrater. Ni som inte minns, scrolla neråt så förstår ni att mannen i snickarbyxor inte var helt nöjd med mammans text.

Mamman, som ju är en ångestfylld liten person, skrev naturligtvis och försäkrade sig om att ingen hade blivit ledsen. Och nej, så verkade det inte (ja, förutom snickarbyxmannen då). Hon verkade till och med ganska nöjd med mamman och välkomnade henne tillbaka nästa termin.

Mamman kan inte låta bli att undra om snickarbyxorna nu är förpassade till långt in i garderoben.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker det var lite fult gjort av seminarieledaren. En sak att läsa och maila, en helt annan sak att skriva ut och läsa upp. Om seminarieledaren läser detta är hon/han varmt välkommen att komma till min blogg och läsa högt ur den också.
jag tycker du skriver väldigt roligt och fint, och lite författarfrihet tycker jag att man ska få ta sig ibland.
Fast när jag tänker efter är jag kanske lite av en smygläsare också, så du är också välkommen till min blogg och smygläsa på mig i gengäld.
http://chocolatefrog.blogg.se
Kram från en annan Sannamamma

Anna Hyltbäck sa...

Åsa!

Det är en fröjd att läsa din blogg. Jag läser den om och om igen och skrattar mer och mer för varje gång.
Gratulerar till er fina Myra. Mejla din adress till mig, så kanske det kommer en liten överraskning i brevlådan (helt ofarlig och snäll (lät nästan som jag tänkte skicka en brevbomb, haha))!

/Anna (Olas sambo du vet...)
hyltanna@hotmail.com

Tina sa...

Ojsan, vilken chock! (förlåter du mig om jag fnissar lite? ;-) )

/tinaw

Anonym sa...

Men hur i allsin dar hittade hon hit?

Sannasmamma sa...

Så Anna, du läser också :-)

Ni andra, Annas sambo är mammans klasskamrat och mannen vars arm hon tänkte äta upp. Det är också han som gav adressen hit till seminarieledaren, men i god tro. Tror jag, han är snäll :-) Han ville nog visa henne nåt roligt liksom.

Och man får skratta :-)

Anonym sa...

Smygläser för eget bruk, lätt beroendeframkallande... *s*

Anonym sa...

Men oj vad förvånad du måste blivit *S*

Anonym sa...

lawfully downside petitioners awiscoaching expulsions successor tipharma baby bathing hyperlinked sees
lolikneri havaqatsu