fredag, december 28, 2007

Lilla familjen firar jul

Myrans första jul har firats, firandet inleddes med att maken köpte världens största julgran, en krasslig stackare som barrar så att den pedantiska fadern måste dammsuga flera gånger om dagen.

Bäbisen är nöjd med att den lilla familjen har jullov. Ingen får lämna huset, då gråter hon så det skvalar. Separationsångest diagnosticerar mamman och pussar lite extra.

Bäbisen tar hand om sin Myra och när hon inte kan, upptagen av små tekalas eller av att bygga en giraff av lego, vrålar hon till mamman att Myran behöver nåt. Den e lessen nu mamma, måsse amma. På mornarna ligger bäbisen på golvet bredvid Myrans babysitter och läser högt ur någon spännande bok. I början var det vem ska trösta knyttet, men Morran är så farlig att bäbisen grät när hon kom till den sidan. Varje gång. Så den boken ligger numera och väntar högst upp i bokhyllan.

På julafton kom ingen tomte, men gamla tanten var där och det var bäbisen nöjd med. Och moffa såklart. Drömskt tittar bäbisen på mamman och säger; moffa, min bästa vän i världen. Och mommo och pappa. Och tutten. Och du, mamma. Hon är diplomat, den lilla.

2 kommentarer:

Anna sa...

Vad gullig hon är! Är det Måddan som är hamla tanten? Och vad trevligt det låter med +2 grader...
Kram Anna

Sannasmamma sa...

nejnej, det är min gammelmoster från stockholm :-)

och nu snöar det också!