onsdag, oktober 03, 2007

Mammans sängdilemma

Mamman och pappan har en jättestor säng. Den fick dom i bröllopspresent av mormorn och morfarn. I den sängen har även bäbisen bott sedan tigermamman kom hem från bb. Så en dag fick mamman en idé. Såklart ska bäbisen ha en egen säng. Hon sparkas nämligen en del, och sover med fötterna på mammans huvudkudde och borrar gärna in sina små tånaglar i mamman. Så mamman och pappan letade på blocket och stämde sedan träff med en kvinna på en parkeringsplats, allt alá engelsk spionfilm. Där överlämnades en växasäng i furu. Denna fula skapelse slipades sen av mamman, målades och slipades igen. Till slut blev det en finfin säng åt bäbisen, med nya lakan, fluffiga kuddar och bäbisens gris.

Så inatt, när mamman läst tjugotvå sidor i boken om barnpsykologi och äntligen släckt lampan och ska somna. Ja då längtar hon efter bäbisen så det gör ont i magen. Den lilla ligger i sin säng, en halvmeter från mamman, men det känns som om hon vore flera mil bort. Mamman vill inte väcka bäbisen, då blir hon kanske ilsk och kissenödig. Och att bara tjuva henne ur sängen känns inte rätt, det kanske hämmar hennes utveckling till självständig individ. Nej, mamman får somna alldeles ensam.

Nästa gång hon vaknar är klockan fyra och en frusen liten flicka har krupit upp i mammans säng, stuckit in sina fötter under mammans nattlinne och tagit ett stadigt tag om hennes hår. Nu andas hon tungt och tryggt, med det lilla ansiktet tätt intill mammans.

Lilla, stora unge vad jag älskar dig!

4 kommentarer:

Ellas digidesign sa...

:) vad mysigt! känner igen att vilja ha bebisen i egen säng o när han väl ligger där så saknar jag att ha han nära... erkänner att jag lyfter över han till mig ibland fast han sover...

ia-fia sa...

åh vad mysigt! :D

Jag kan svära över att få håret systematiskt avlägsnat natt efter natt efter natt av små pillande barnafingrar men hjälp vad ensamt det är om han sover i sin egen säng... Hjärtat värker!!

Makena sa...

Så fint du skriver! Hit kommer jag säkert att återvända :D

Anonym sa...

Mamman får skylla sig själv när hon kommer på att bebisen ska ha egen säng :) Somna själv, usch vad trist!! Tur att flickebarnet kom till slut. Hon kanske hade läst lite mammapsykologi :)