lördag, april 08, 2006

Stor bäbis

Om några dagar fyller bäbisen 1 år. Hon går helst själv nu. Pekar på saker och säger "titta!" Hon har små blåa skor som är dumma och snubbliga. Minst en gång om dagen blir hon väldigt arg på mamman och skäller. Mamman förstår inte tjusningen i att äta skor och diskmedel eller att ligga i en byrålåda och mysa.

Bäbisen gillar att bada. Eller gillade. En kväll när mamman och bäbisen skulle bada så verkade vattnet hemskt farligt. Kranen tornade upp sig och vrålade hotfullt. Bäbisen simmade upp på mamman och diade medan mamman tvättade hennes små fötter. När mamman försökte skvätta lite skojigt på bäbisen morrade denna med munnen full.

På ettårskontrollen på bvc fick mamman höra att hon var svagsint och obildad. Att amma en ettåring är onormalt, att ha samma ettåring i sängen var direkt chockerande. När mamman dessutom inte hade lämnat bort bäbisen över natten suckade doktorn och menade att han och mamman inte hade något mer att tala om. Mamman borde visa att hennes vilja är starkare än bäbisens. Det var otänkbart att mammans vilja var att ha barnet i sängen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jaa du... Vad säger man? Trevlig läkare den där. :(
Grattis i förskott på födelsedagen Sanna.

Anonym sa...

Galna doktorer finns det lika mycket av som galna patienter, glöm aldrig det lilla stora ettårs-Sanna!
/Linnea

♥ Pernill@ sa...

Jaaa du omvärlden ser en mamma som svagsint om hon inte följer normen :-D
Jag är lycklig som har en bvc sköterska som ser alla sätt som bra sätt bara de funkar :-D
Att vi ger Milo 6 mån samma mat som vi äter.... med vitlök osv osv..
Det tyckte hon var super om han gillar det :-DSåna skule det finnas fler av..