måndag, januari 09, 2006

Låtsasmamman

Bäbisen äter inte mat. Hon gör läskiga grimaser och vägrar öppna munnen oavsett vad mamman erbjuder. Om mamman lyckas få in lite gröt mellan de sammanpressade läpparna kräks bäbisen med vilje. Mamman helammar alltså en niomånaders, elvakilos bäbis.

Bäbisen vill helst sova till halv tolv på förmiddagen. Det är fusk. Så är det bara. Bäbisar ska vakna klockan sex. Senast. Klockan elva på kvällen är mamman jättesömnig och hon bestämmer att de ska sova. Pappan snarkar redan sedan flera timmar tillbaka. Mamman tassar på tåspetsarna för att inte väcka pappan. Ner under det gosiga täcket, bäbisen kryper ihop nära mamman. Precis när mamman invaggats i falsk trygghet börjas det. Dadadadada. Skithögt. Mamman är klarvaken och döv. Bäbisen sitter upp i sängen, pratar och skrattar och drar den sovande pappan i håret som till hans förtvivlan breder ut sig över hans rygg.

Mamman sover alltså till klockan tio på förmiddagen, behöver inte laga nån bäbismat, inte fixa välling och inte torka gröt ur håret. Typisk låtsasmamma.

1 kommentar:

Anna sa...

Fast att helamma en niomånaders är ju inte direkt på låtsas... Och att inte få sova på nätterna räknas väl varesig det är tidigt eller sent? Att torka kräk ger också många riktiga poäng! Min bebis sover i 12 timmar i streck, det är också fusk! Och så äter han allt, inte minsta matvägran att tampas med!